Dit ben ik

Gepubliceerd door Wouter op

Ik ben Wouter van Schagen, 28 jaar jong, sinds 1996 Amersfoorter en werkzaam als docent op een mbo-instelling in Amersfoort. Zeer betrokken bij Hoogland. In mijn vrije tijd organiseer ik graag dingen, drink ik koffie, lees ik Nederlandse literatuur en fiets ik graag.

Sinds 2012 ben ik lid van D66; een partij die voor mij staat voor het sociaal-liberalisme en oog voor de toekomst. Een partij die veranderingen, die nodig zijn om met de tijd mee te gaan, niet uit de weg gaat en voorop durft te lopen. Niet bang om gevoelige thema’s aan te snijden als dit gaat om de vrijheid van iedere burger. Ik ben van mening dat we in Amersfoort dit typische, liberale, D66-geluid meer kunnen laten horen.

Sinds 1996 woon ik in Amersfoort en heb ik me altijd verbonden gevoeld met Hoogland en Amersfoort. Hoogland kent het echte dorps-wij-gevoel, maar dit gevoel is ook niet vreemd onder Amersfoorters. Er is een grote groep mensen die zich betrokken voelen bij onze stad, de bewoners en het geheel levendig houden. Dit vind ik het fijne van Amersfoort. Ruimte voor lokale initiatieven en aandacht voor de regio.

Ik heb politieke ervaring opgedaan bij de G500 en mijn landelijke werkgroep mbo, ik weet hoe te amenderen en debatteren. Ik ben kritisch op de inhoud en dus ook naar het college. Ik ben goed in samenwerken en heb ook altijd oog voor een goede sfeer hierbij. Daarnaast wil ik als volksvertegenwoordiger de brug zichtbaarder maken tussen bewoner en politicus. En ik geloof dat ik met mijn enthousiasme daar ver mee kan komen. Ik wil aan de slag met de toekomst en een van de bereikbare raadsleden worden voor de bewoners van Amersfoort

Categorieën: Ik