Regenboogplatform Amersfoort krijgt volledige steun van de Raad

Gepubliceerd door Wouter op

Op dinsdag 28 mei is de motie Regenboogplatform unaniem aangenomen door de Raad. Wouter van Schagen legt uit waarom wij de oprichting van zo’n platform belangrijk vinden.

“Als D66 zijn wij de partij waarbij het niet uitmaakt waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Daarom zijn we ook blij met deze eerste concrete stap in de uitvoering van de Regenboogagenda. Het is een agenda gemaakt met de stad en wij willen dan ook complimenten geven aan de wethouder en betrokken ambtenaren voor de sessies die hiervoor zijn georganiseerd. Samen aan de slag gegaan.

Wij wensen het platform veel succes bij het controleren op de uitvoering van de agenda, maar weten ook vrijwel zeker dat het platform ook al toezien op de andere actie- en speerpunten uit het Regenboogakkoord, getekend door vrijwel alle partijen tijdens de verkiezingen in 2018. Wij zijn blij om te zien dat bij de ronde van 14 mei ook de bestaande GSA’s zijn toegevoegd aan het platform. Zo is oud en jong goed vertegenwoordigd en is het niet praten over, maar praten met.

Tot slot vonden wij het fijn dat de wethouder heeft aangegeven dat als er andere ‘diversiteitsgroepen’ behoefte aan een platform hebben, hier naar gekeken wordt en dat het gevraagde budget voor het platform niet de uitvoering van de Regenboogagenda in de weg zit. Mooie stappen voor onze inclusieve stad!”