Amersfoort, een bruisende stad voor iedereen

Gepubliceerd door Wouter op

Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen kenmerken zich door het hele jaar door mooie diverse (grote) festivals. Het Jazz Festival, JOHO-land, Willems Wondere Weiland, de Gay Pride Amersfoort, het Dorpsfeest Hoogland, & Dias Latinos zijn hier mooie voorbeelden van. En laten we de enorm populaire festivals van KultLab zoals Into the Woods, Gluren bij de Buren en Lepeltje Lepeltje niet vergeten. D66 Amersfoort is voorstander van een bruisende stad en heeft in het verkiezingsprogramma aangegeven dat wij hier graag middelen voor vrij maken.  Zo is in november 2017 op initiatief van D66 Amersfoort een subsidie verleend aan FC Amersfoort, die een gratis toegankelijk popfestival op het Eemplein gaan neerzetten.

Niet zo gek dat ik dus voor D66 op de kandidatenlijst sta!

Nu al behaald!
Op 1e Pinksterdag vindt voor de tweede keer het gratis toegankelijke popfestival plaats op het Eemplein in Amersfoort, georganiseerd door FC Amersfoort. Het grootse muziekfeest voor en door Amersfoorters en met overwegend Amersfoorts muziektalent (bekend en talent) heeft even op zich laten wachten, maar nu is de financiële basis dusdanig solide dat de organisatie de knoop heeft doorgehakt. De subsidie van €50.000 van de gemeente Amersfoort is er gekomen op initiatief van D66 Amersfoort en is door de gemeenteraad aangenomen op 7 november 2017.

Uit ons verkiezingsprogramma: voor iedereen wat!
Festivals, burgerinitiatieven en de diverse buurtbarbecues zorgen voor dat Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen een leuke en gezellige stad. Zulk soort initiatieven moeten evenredig verdeeld worden over alle doelgroepen die we in onze gemeente hebben. We
willen dat jongeren zich echt thuis voelen in onze stad. Daarom hebben we de ambitie meer evenementen gericht op jongeren te realiseren, net als festivals voor een zo breed mogelijk publiek in alle leeftijdscategorieën.

Vertrouwen in de kracht van de organisatie
Die groei, zowel in aantal als in kwaliteit, kan alleen gerealiseerd worden met meer samenwerking tussen organisaties en een faciliterende gemeente als aanjager om dit doel te bereiken. We zien voor de gemeente een regiefunctie als het gaat om de organisatie van festivals en culturele evenementen. Maar als een organisatie het helemaal zelf kan, moeten we het als gemeente ook niet moeilijker maken dan het is.

Een echte stad heeft een Bevrijdingsfestival
Met nationale festiviteiten wil D66 dat Amersfoort meer ambitie toont. Koningsnacht en Koningsdag hoeven we niet te beperken tot een leuke kleedjesmarkt. Hoogland laat zien hoe leuk het is om de krachten te bundelen en een feestje ervan te maken. En naast de herdenkingen op 4 mei kunnen we in Amersfoort ook een bevrijdingsfestival gebruiken om op 5 mei onze vrijheid te vieren.

Gezond voedsel én patat :)
Uiteraard moet de keuze gemaakt kunnen worden voor een lekker patatje met satesaus. Maar wij zouden het fijn vinden als er op festivals ook altijd een mooi gezond alternatief mogelijk is.

Kortom, wij zijn voor een bruisende stad!

Op LinkedIn en Facebook kan je reageren op mijn blog, voor LinkedIn klik hier

Wouter van Schagen
D66 Amersfoort
Lijst 1, plek 6

Foto: Dudes en Don’t’s