Vandaag, 15 maart… #liveblog

Gepubliceerd door Wouter op

Een dagje meelopen met de campagne.. hoe is dat nu? Vandaag (15 maart) houd ik een live-blog bij over de donderdag voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 van Amersfoort. Wat doe ik zoal?

Samen met Irma, Henk en Leydi vanochtend flyeren op het station. Koud, maar met een zonnetje

06:15 uur: De wekker gaat al!
Ik had het idee dat ik er nog maar net in lag, maar de wekker ging al. Na een mooi debat gisteren in het Eemhuis mocht ik vanochtend weer vroeg op. Op naar het station om daar de mensen te voorzien van ons magazine. Leuk om te horen dat mensen aangeven dat onze ‘flyer’ echt gaat om de inhoud. Al onze kandidaten hebben namelijk een stukje geschreven wat samen ons verkiezingsprogramma maakt.

09:15 uur: Koffie!!!! En lesgeven
Na twee uur op het station vind ik dat ik wel een koffie heb verdiend. Daarnaast start om 09:30 uur mijn eerste les. Ik geef les op de School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen van MBO Amersfoort. Hier voer ik even geen campagne, wat dat voelt voor mij als belangenverstrengeling. De studenten zijn wel heel geïnteresseerd in mijn kandidaatstelling. Daarnaast roep ik al mijn studenten op om te gaan stemmen en raad ik iedereen aan om de stemwijzer te doen. Die van het AD vind ik trouwens vrij goed; stellingen waar we echt wat van kunnen vinden.

Klas TRE-TL-1D, einde van de les. Ik doe niet aan campagne onder mijn studenten. In deze klas kwam ook niemand uit Amersfoort. Maar voor de foto doen we alles!

11:30 uur: Reisleiding
Wat ben je eigenlijk verplicht als reisleider als een van jouw klanten zich heeft misdragen op vakantie en op het politiebureau zit? En wat doe je als een van de groepsleden elke keer zich afzondert van de groep? Met eerstejaars studenten toerisme gaan we aan de slag met cases uit de reis(bege)leidingswereld.

13:40 uur: Broodje eten…
…want je verbruikt veel energie op zo’n campagne-dag.

13:45 uur: Toch maar even nog een blog schrijven
Dat niets doen en enkel kauwen op je boterham is niets voor mij. Ik ben tijdens de lunch begonnen aan een blog over onze stad. Ik ben zo gek op Amersfoort en woon er zo fijn. Als Raadslid wil ik daar ook aan bijdragen en ervoor zorgen dat het zo’n fijne stad blijft. Voor Hoogland geldt dat hetzelfde. Als 6-jarig jochie kwam ik met mijn ouders te wonen in Nieuwland en er was helemaal niets. In Hoogland ben ik toen opgegroeid. Bij de muziek, volleybal en bij Jong Hoogland. Menig festivalorganisator is jaloers op Hoogland; het Dorpsfeest wordt mogelijk gemaakt door meer dan 800 vrijwilligers. Zo gaaf om die saamhorigheid te zien. Maar in de stad hebben we ook mooie festivals. D66 wil dit soort initiatieven steunen, niet zo gek dat ik dus bij die partij zit. Mijn blog lees je hier.

Onze PopUpStore; zowat kind aan huis.

14:22 uur: Even werken in de PopUpStore
Tijdens deze campagnetijd hebben wij een PopUpStore geopend aan de Varkensmarkt. Elke kiezer is hier van harte welkom voor een goed gesprek, informatie over standpunten en een lekker kopje koffie. Elke dag is de winkel open van 14:00 tot 17:00 uur. Ben je nog zwevend? Kom vooral langs!

 

15:50 uur Het Regenboogstembusakkoord
Een prachtig scrabblewoord! Voor het eerst wordt er tijdens de verkiezingen in Amersfoort een regenboogstembusakkoord getekend. Initiatiefnemer is het COC Midden Nederland, die ook het Regenboogdebat hadden georganiseerd. In het akkoord zijn onderwerpen als zorg, acceptatie, educatie en een agenda benoemd. Eerst wilden maar twee partijen, waaronder uiteraard D66, het akkoord tekenen. Na wat kleine aanpassingen hebben nu 7 partijen het akkoord ondertekend. Een mooi gegeven, want hoe de uitslag 21 maart dan ook al uitpakken. Er is altijd wel een meerderheid voor de LHBTI-aandachtspunten.

16:59 uur Sleutels vergeten
Sleutels vergeten in de PopUpStore, snel even rennen, voordat ie dicht is.

17:15 uur even flyeren
Heel Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen moeten bereikt worden. Vandaar dat ik nog even een uurtje ga flyeren.

18:15 Wat gaan we eten?
Ik merk dat ik deze dagen echt enorme honger heb en vooral zin heb in dingen met veel suiker. Vandaag ben ik ook gewoon in tijdnood, dus heb ik een patatje gegeten.

19:30 uur Regenboogborrel in de PopUpStore

23:20 uur Slaap lekker!

Categorieën: ActiviteitenIk